Tocats pel vent

tocats_pel_vent

Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil

Tocats pel vent és la història de cinc persones que deixen casa seva per lluitar per la República durant la Guerra Civil. Un guerriller heroic que en tornar als Estats Units s’atreveix a revelar la seva homosexualitat. Un irlandès presoner de Franco que intenta salvar-se mitjançant la música. Una infermera negra que troba aquí l’amor que a casa se li nega. Un escriptor de Nova York que sota les bombes rep una lliçó de vida. I un mexicà que amb només setze anys lluita a l’Ebre, tot i que no ho recordarà fins que en tingui setanta-nou. Cinc vides abocades a situacions excepcionals, on la línia que separa la por i el coratge, els motius polítics i els anhels personals, és voluble i fràgil.

Pagès Editors, 2014

Premi Liberisliber Pensa 2015

Per llegir-ne les primeres pàgines fes clic aquí

Traducció al castellà: Cinco rebeldes, Editorial Milenio, 2017.

 

L’autor

Jordi Marti RuedaJordi Martí-Rueda (Barcelona, 1976) és escriptor i historiador.

La seva primera obra, Tocats pel vent. Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil (Pagès Editors, 2015), ha obtingut el Premi Liberisliber Pensa 2015.

És també autor del conte “Terra de ningú”, finalista del Premi de Narrativa Curta per Internet TINET 2015 i publicat en el recull Els noms de les vaques i altres contes (Cossetània, 2015), i del relat “Quarts de vuit”, publicat a Núvol en el marc del Premi Núvol de contes 2015.

Ha treballat com a corrector lingüístic en els sectors editorial i audiovisual, i habitualment col·labora amb el Servei Editorial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Especialista en Guerra Civil i Brigades Internacionals, ha treballat com a investigador en el Cens de Simbologia Franquista a Catalunya, del Memorial Democràtic, i ha col·laborat amb diversos projectes relacionats amb la guerra, com el Centre d’Interpretació “Internacionals a l’Ebre”, de la Fatarella, i el documental Invisible Heroes (Duende Pictures, 2015), dirigit per Jordi Torrent i Alfonso Domingo. Des del març del 2015 col·labora com a investigador en el projecte SIDBRINT, portal web de la Universitat de Barcelona de digitalització de la memòria històrica de la Guerra Civil i les Brigades Internacionals.

 

Treballs publicats en mitjans digitals:

“Quarts de vuit” (conte). Núvol (5.8.2015), en el marc del Premi Núvol de contes 2015.

“El dia que els irlandesos van fer una assemblea” (article). Núvol (3.1.2016).

“Cuba: això no és una elegia” (article). La Directa (15.12.2016).

“El penúltim brigadista” (artículo, en catalán). Núvol (3.4.2017).

 

@JMarti_Rueda

jordimartirueda@gmail.com

Anuncis